Desigur, mai exista si alte cauze, mai rar intalnite, cum ar fi retragerea gingiei cu descoperirea partiala a radacinii dintelui. La majoritatea persoanelor care au dinti sensibili, apare senzatia de durere la periaj si, astfel, acesti oameni devin mai reticenti in a se spala pe dinti. Igiena deficitara conduce la depunerea de tartru, la gingivita si, in fazele avansate, la parodontita sau alte complicatii majore.
Dintii sensibili reprezinta o problema de sanatate importanta, cu atat mai mult cu cat afecteaza aproape jumatate din populatie. Multe dintre persoanele cu dinti sensibili nu sunt diagnosticate si tratate pentru simplu motiv ca nu vin la medic.
Hiperestezia dentinara, motiv de ingrijorare?
Statisticile nu au vesti bune pentru populatia din Romania. Cifrele arata ca 1 din 3 adulti are dinti sensibili, iar femeile sunt cele mai afectate. De hiperestezie dentinara sufera in special persoanele tinere, cu varste cuprinse intre 25 ani si 44 de ani, dar hiperestezia dentinara se manifesta si la copii sau la persoane de varsta mai inaintata.
http://www.curedentalicluj.it
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu